Csökkentse áramköltségét

Csökkentse áramköltségét, növelje fénycsövei élettartamát: kattins ide!

balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!'; });

Kopatsy Sandor gondolatai

Legidősebb közgazdász-gondolkodó irásai a múltról és máról.

Friss topikok

  • Urban Gorilla: A 18. Szazadban Kossuth meg meg sem szuletett. (2011.03.02. 22:43) Kossuth megítélése
  • syncumar: A rendszerváltás jelentős járulékos bűne, hogy megszakította a cigányság integrálásának a folyamat... (2011.02.23. 19:33) Deformálodott demográfia
  • Mr.Moonlight: Azt hiszem nyilvánvaló hogy a világ túlnépesedése korlátlanul nem folytatódhat. Az erőforrások kim... (2011.02.20. 09:19) A világ legnagyobb problémája a túlnépesedés
  • syncumar: Sajnos, ez az elképzelés is csak kormányzati akarattal és a megvalósítás lehetőségének biztosításá... (2011.02.19. 22:14) Haltermelés
  • UNIOHID.hu: "Semmi sem jelent több biztosítékot a jelenleg dolgozók öregkori ellátására, mint a minél képzette... (2011.01.03. 16:09) A nyugdíjak fedezete

Kezeljük higgadtan a családtervezést

2009.11.12. 15:56 Kopatsy Sandor gondolatai

 

Kopátsy Sándor                PP                    2009-11-09
 
KEZELJÜK HIGGADTAN A CSALÁDTERVEZÉST
 
Talán a cím is félrevezető, mert az alábbi írásra az indokot Molnár Oszkár polgármester nem, vagy csak nehezen bizonyítható megjegyzése feletti hisztérikus vita adja. A magyar politikai életnek a rendszerváltást követő deformálódásának tünete, hogy egy történelmi nagy bűnünket azzal akarjuk leplezni, hogy egy kis település polgármesterét állítjuk pellengérre.
A rendszerváltást, illetve a gazdaságpolitikát levezénylő neoliberális politika történelmi bűnt követett el azzal, hogy a munkaerő alsó ötödét, a magyar cigányság szinte egészét kirekesztette a társadalmi munkamegosztásból, és ennek korrekciója érdekében nem tett semmi érdemlegeset. Húsz éve a segélyeken, családi pótlékon élő réteg, ezen belül is elsősorban a cigányság, társadalmon kívüli helyzetbe került. Berendezkedett a rájuk kényszerült munkátlanságra, sok gyermek vállalására. Az erkölcsük is, ennek megfelelően romlott.
Ennek a katasztrofális következményeit a politikai elit nem ismerte fel. A közvélemény annál inkább. Elég arra gondolni, hogy jelenleg a választók döntése nagyrészt azon múlik, melyik párt hogyan áll a cigánykérdéshez. A Jobbik szinte kizárólag annak a neoliberális politikának köszönheti a sikerét, hogy nyíltan szembefordul azzal a neoliberális politikával, amelyik létrehozta a cigányság munkátlanságát, de minden cigányellenes kijelentést fasizmusnak és antiszemitizmusnak ítél. Az SZDSZ felszámolódása, és az MSZP súlyvesztése is azért történt, mert a cigányságnak legális munka helyett politikai védelmet akarnak. Vagyis a megoldás helyett kioktatnak.
A közelmúltban két Borsod megyei polgármesternek, akiknek a falujában jelents cigányság él, akik naponta küzdenek annak következményével, amit a szoclib rendszerváltás a nyakukra hozott, elfogyott a türelme. Nem azt akarom bizonyítani, hogy tényeket, vagy csak híreszteléseket fogalmaztak meg. Ez mellékes. Amit megfogalmaztak, azzal a megye közvéleményének nagy többsége egyetért, sőt igaznak tartja. Én sem a piacon, hanem normális társaságban több alkalommal is hallottam, hogy a cigányasszonyok, a nagyobb támogatás érdekében, sérült gyermekek születésén mesterkednek. Arra azonban hiába vártam, hogy a kormány, illetve az illetékes hatóságok cáfoljanak, közöljék, hogyan alakul a sérült szülések aránya, és milyen rétegben, melyik etnikumnál nagyobb. Ezek az adatok most is titkosak, legfeljebb az olvasom, hogy Molnár Oszkár polgármester állítását nem bizonyítják a tények. Az illetékesek lapítása azonban egyre nagyobb hőssé teszi Molnárt, akinek a népszerűségét az sem rontja, hogy a nemzetközi zsidótőkéről ostoba nyilatkozatot tett.
Az utóbbit sem veszem olyan súlyos hibának, mint a liberális értelmiségiek. Megéltem én már ennél súlyosabb rágalmakat, ostobaságokat mondóktól, méghozzá nem is egy kis település polgármesterétől, hanem a két háború közt az egyik legjobb miniszterelnöktől, és az általam a század legjobb kultuszminiszterétől.
Az első zsidótörvényt a fehér ellenforradalom első kormánya vitte a törvényhozás elé. Az előterjesztő belügyminisztert gróf Klébelsberg Kunónak, a miniszterelnököt gróf Teleki Pálnak hívták. Klébelsberg a törvény azzal indokolta a képviselők előtt, hogy a zsidók a magyarok elől foglalják el az értelmiségi pályákat. Ezért korlátozni kell a felső oktatásukat. Bűnét ellensúlyozta azzal, hogy a magyar közoktatás fejlesztésének, és a tudományos kutatásoknak a legjobb minisztere lett.
Teleki két évtizeddel később a második, minősíthetetlenül fasiszta zsidótörvényt, miniszterelnökként, azzal terjesztette a képviselőház elé, hogy nem ő írta a szöveget, mert akkor szigorúbb lenne.
Nem azt ítélem el, hogy e két államférfinak szobra van, hogy a közvélemény többsége nagy politikusoknak tartja, hanem azt, hogy sokkal kisebb hibáért, egy kis település polgármesterét fasiszta, antiszemita ellenségnek tartják. Méghozzá azok a politikai erők, akik a magyar munkaerő ötödét tartósan kizárták a társadalmi munkamegosztásból.
Ezzel a hisztérikus mértékű elitéléssel készítik el a következő választási bukásukat, és erősítik a két polgármester politikai ambíciójának beteljesedését. Őket az ellenségeik teszik népszerűvé.

Szólj hozzá!

Csökkentse költségeit ! Növelje fénycsövei élettartamát, csökkentse áramfogyasztását egyszerre. Van megoldás:www.energiatakarekos.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kopatsysandorgondolatai.blog.hu/api/trackback/id/tr741520455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása