Csökkentse áramköltségét

Csökkentse áramköltségét, növelje fénycsövei élettartamát: kattins ide!

balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!'; });
Csökkentse költségeit ! Növelje fénycsövei élettartamát, csökkentse áramfogyasztását egyszerre. www.energiatakarekos.com

Kopatsy Sandor gondolatai

Legidősebb közgazdász-gondolkodó irásai a múltról és máról.

Friss topikok

  • Urban Gorilla: A 18. Szazadban Kossuth meg meg sem szuletett. (2011.03.02. 22:43) Kossuth megítélése
  • syncumar: A rendszerváltás jelentős járulékos bűne, hogy megszakította a cigányság integrálásának a folyamat... (2011.02.23. 19:33) Deformálodott demográfia
  • Mr.Moonlight: Azt hiszem nyilvánvaló hogy a világ túlnépesedése korlátlanul nem folytatódhat. Az erőforrások kim... (2011.02.20. 09:19) A világ legnagyobb problémája a túlnépesedés
  • syncumar: Sajnos, ez az elképzelés is csak kormányzati akarattal és a megvalósítás lehetőségének biztosításá... (2011.02.19. 22:14) Haltermelés
  • UNIOHID.hu: "Semmi sem jelent több biztosítékot a jelenleg dolgozók öregkori ellátására, mint a minél képzette... (2011.01.03. 16:09) A nyugdíjak fedezete

Hozzászólás Gyurcsány Ferenc magaértékeléséhez

2010.05.13. 16:22 Kopatsy Sandor gondolatai

 

Kopátsy Sándor               PP                     2010-05-12
 
HOZZÁSZÓLÁS
GYURCSÁNY FERENC MAGAÉRTÉKELÉSÉHEZ
 
Ha, valami idegesít, Gyurcsány Ferenc politikai nyüzsgése. Attól félek, hogy az MSZP szégyenteljes bukása nem lesz elég ahhoz, hogy rádöbbenjenek, mi jutatta őket a politikai haláluk szélére, hogy parlamenti létüket csak a listás szavazatoknak, vagyis az Antall-Tölgyessy paktumnak köszönhetik. Nem józanítja ki a párt híveit, hogy a 176 körzetből csak kettőben nyertek. Ott is azok, akiket nem méltatnak arra, hogy a vezetésben szerepet kapjanak. Gyurcsányt követő elnök-asszonyuk a választást azzal értékeli, hogy ők lettek a másodikak. Nem teszi hozzá, hogy 1994-ban a pártja, Horn Gyula vezetése alatt a körzetek 85 százalékában, 149 mandátumot nyert. A következőn „csak” 54-t, és erre lemondott!
A következő választáson Medgyessy 78-at, és hamarosan leváltatta a mindössze 2 körzeti mandátumot nyert SZDSZ.
Ezt követte a csoda. A Gyurcsány által vezetett párt és kormány 102 körzetben nyert, ami 58 százalék. Az SZDSZ pedig mindössze 5-t. Mégis tovább uralkodhatott. Amikor már a világgazdaságban megindult a liberális gazdaságpolitika hanyatlása, nálunk akkor virágzott a legjobban.
Gyurcsány és csapata azonban nem vett róla tudomást, hogy a magyar közvélemény százszor jobban utálja az országot csődbe kergető liberalizmust, mint a nyugati polgári társadalmak.
Gyurcsány okosan látta, hogy a választáson bukik a pártja és a koalíciója, hát kilépett a hajóból, de megmarat a kormányos irányítójának. Bízott azokban a külső és belső erőkben, akik Medgyessy leváltották, és őt az elnökség javaslatával szemben, pajzsra emelték.
Gyurcsány azonban a negyven oldalas elemzésében egyetlen szót sem áldoz arra, hogyan, milyen külső és belső erők emelték őt a hatalomba. He egyszer erre a kérdésre választ kapunk, Gyurcsány politikai karrierjének, és az én aggodalmamnak örökre vége szakad.
Gyurcsánynak azonban nem volt elég a megszerzett kormány-, és pártelnökség, akikben nem bízott félre akarta állítani.
Szili Katalin államelnökségét az SZDSZ-szel szövetkezve, sikerült megakadályozni, és legyen inkább Sólyom, mint az MSZP jelöltje.
Kiss Pétert azonban nem sikerült partvonalra tenni, mert elviselte a megaláztatását.
A párthatalomban fürdőzőket sikerült maga mögé állítani. Még olyanokat is, mint Vitányi Iván, aki Veres Péter híveként indult.
Az MSZP vezetésében nem látok senkit, akit az érdemeire való tekintetben meg kellene tartani, hiszen talán a leginkább megsértett Szili Katalinon kívül, senki sem viselkedett úgy, hogy legalább éreztesse, nem Gyurcsány szolgája.
Ha annak alapján rangsoroljuk a liberális baloldal képviselőit, hogy ki, mennyit ártott, Gyurcsánynak nincs versenytársa. Én már aligha érem meg, hogy lesz olyan MSZP, amit érdemes lesz támogatni, mert remélni lehet, hogy labdába fog rúgni. Most, minimum, tizenkét év Fidesz uralom következik, aki jobbítani akar, annak adjon tanácsot.
Egyénileg az vigasztal, hogy az első naptól tudtam, hogy Gyurcsánynál nagyobb csapás nem érheti a baloldalt. Sokan ez még most, az összeomlás után sem látják. Sőt egyértelműek a jelei annak, hogy Gyurcsány még megtarthatja a hatalmát a párt felett. A lista összeállítása az ő befolyását tanúsítja. A képviselők többségére számíthat. Márpedig az MSZP Gyurcsány vezetése alatt az SZDSZ sorssága jut.
Ő vagy nem tudja, vagy nem karja tudni, hogy a katasztrofális vereség legnagyobb okaiért elsősorban ő felelős.
- Hat éves uralkodása alatt lényegében az SZDSZ politikai vonalát vitte. Tudomásul vette az a liberális gazdaságpolitikát, ami a magyar munkaerő alsó harmadát kizárta a társadalmi munkamegosztásból.
- Tétlenül nézte, hogy a pénzügyminisztere és jegybank elnöke, mindkettő az ő kádere, devizában adósítsa el az országot.
- Hat év alatt semmit nem tett a vidéki, és főleg a cigány képzelten munkaerő foglalkoztatása érdekében. A cigánykérdéssel való foglalkozást a Magyar Gárdára és a Jobbikra bízta.
- Olyan belügyminisztert választott, akit jobban érdekelt a melegfelvonulás rendőri biztosítása, mint a cigánybűnözés megfékezése.
Ezek után úgy értékeli a kormányzását, amiben mindenben neki volt igaza, de gyáván nem hallgattak rá.
Ezért érzem én úgy, hogy nem a Fidesz kétharmados hatalmától kell a baloldal jövőjét félteni, hanem Gyurcsány és híveinek hatalmától.
 
- Tátott szájjal nézte, hogy egyre csökken a gyermekvállalás, és a példátlanul kevés között, példátlanul nagy a reménytelen családi környezetben születtek aránya.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kopatsysandorgondolatai.blog.hu/api/trackback/id/tr882000447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása