Csökkentse költségeit ! Növelje fénycsövei élettartamát, csökkentse áramfogyasztását egyszerre. www.energiatakarekos.com

Csökkentse áramköltségét

Csökkentse áramköltségét, növelje fénycsövei élettartamát: kattins ide!

balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!'; });
Csökkentse költségeit ! Növelje fénycsövei élettartamát, csökkentse áramfogyasztását egyszerre. www.energiatakarekos.com

Kopatsy Sandor gondolatai

Legidősebb közgazdász-gondolkodó irásai a múltról és máról.

Friss topikok

  • Urban Gorilla: A 18. Szazadban Kossuth meg meg sem szuletett. (2011.03.02. 22:43) Kossuth megítélése
  • syncumar: A rendszerváltás jelentős járulékos bűne, hogy megszakította a cigányság integrálásának a folyamat... (2011.02.23. 19:33) Deformálodott demográfia
  • Mr.Moonlight: Azt hiszem nyilvánvaló hogy a világ túlnépesedése korlátlanul nem folytatódhat. Az erőforrások kim... (2011.02.20. 09:19) A világ legnagyobb problémája a túlnépesedés
  • syncumar: Sajnos, ez az elképzelés is csak kormányzati akarattal és a megvalósítás lehetőségének biztosításá... (2011.02.19. 22:14) Haltermelés
  • UNIOHID.hu: "Semmi sem jelent több biztosítékot a jelenleg dolgozók öregkori ellátására, mint a minél képzette... (2011.01.03. 16:09) A nyugdíjak fedezete

Debreczeni nem tud úgy megbukni, hogy ne kapjon fórumot

2010.09.27. 18:06 Kopatsy Sandor gondolatai

 

Kopátsy Sándor                 PP                   2010-09-22
 
DEBRECZENI NEM TUD ÚGY MEGBUKNI, HOGY NE AKPJON FÓRUMOT
 
A Népszabadság legelső feladatának tekinti az Orbán Viktor lejáratását. Ennek érdekben csak azoknak ad fórumot, akiknek ez a mániájuk. Így kerül rendszeresen sor Debreczeni József közíróra. Nem tudom, mi lenne a közíró hívatása, mert eddig azt hittem, hogy a publicista magyar megfelelője. Az pedig fogalmam szerintem nem a valahova megszállottan elkötelezettet, hanem a közérdeket elfogulatlanul szolgálót jelent. Debreczeni azonban türelmetlenül elfogult. Aki őt nem szereti, csak gyűlölni tudja.
A közírónak a közt kell szolgálni. Az pedig azt jelenti, hogy annak adjon jó tanácsot, aki azt képes megvalósítani. Természetesen, ne a hatalmat, hanem az ügyet szolgálja.
Engem az vigasztal, hogy Debreczenitől nem kell félni. Amikor még a Fideszért lelkesedett, az bukott meg, amikor Gyurcsány volt a szemefénye, az bukott meg, amikor pedig Dávid Ibolya, az bukott meg. Ha hinnék a babonába, azt mondanám, hogy Orbán jövőjére garancia, hogy Debreczeni az ostora.
A közíró úr utoljára nagyon nem neki való témát választott, amikor A népvezér, a nép és az oligarchák címen fejti ki a véleményét.
Amennyire otthonosan mozog a történelemben, annyira tájékozatlan a közgazdaságtanban.
Mielőtt tisztáznánk, hogy mit kell érteni népvezér alatt, tisztázzuk, kik, mint tettek az elmúlt húsz év alatt a népért, és az oligarchákért.
A magyar nép a legnagyobb sérelmét a két első kormánytól szenvedte el.
- Úgy privatizáltak, hogy két és félmillió ember vesztette el a munkáját. Ebből egymillió kis vállalkozásokba menekült, másfélmillió pedig örökre kikerült a társadalmi munkamegosztásból, és az óta is segélyekből él. Ki volt ezért a felelős. Elsősorban az első két ciklus miniszterelnöke, az MDF-es Antall és az MSZP-s Horn. A motorja azonban az SZDSZ és az MSZP liberális szárnya volt.
- Úgy kártalanítottak, hogy csak a paraszt számított károsultnak, a munkás nem. Ki rekesztette ki a nép nagyobb felét a kártalanításból?  Az MDF kormány. Természetesen, az egész kártalanítás kártétel volt.
Kiknek az idejében születtek az oligarchák?
Az oligarchákat a privatizáció hozta létre. Ez is az első két kormány célja volt. Antall még csak tűrte, de az SZDSZ és az MSZP hirdette, hogy előbb legyen erős tőkésosztály, az majd teremt munkahelyet. Szerencsére, a tehetségtelen oligarchák eltűntek. Akik megmaradtak, jó ösztönnel, a hatalomtól várják érdekeik szolgálatát.
Az oligarcha abban különbözik a közírótól, hogy az mindig a győztes oldalán áll, ellentétben a közíróval, aki mereven ragaszkodik elveihez, szeret az őt nem szeretők ellenfele lenni.
Mi lenne a közíró, az értelmiség kötelessége?
Tanácsot adni annak, aki a választók akaratából abba a helyzetbe került, hogy rajta múlik a megvalósítás.
00,,,,,,,,,,,,Sajnos, nálunk sokkal inkább jellemző volt, és jellemző maradt, hogy az elit akkor érzi függetlennek magát, ha ellenzéki. Az opportunista, a karrierista nem az, aki annak is ad tanácsot, aki meg tudja fogadni. Haszontalan azonban az olyan tanácsadó, aki, akár pénzért, akár dicsőségért, csak annak ad tanácsot, akit szeret.
Hosszú életem során ritka volt, amikor a hatalom birtokosát szerethettem, de tanácsot annak is adtam, akit a pokolba kívántam. Furcsa módon, az utóbbiak fogadták meg gyakrabban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kopatsysandorgondolatai.blog.hu/api/trackback/id/tr402327472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása