Csökkentse áramköltségét

Csökkentse áramköltségét, növelje fénycsövei élettartamát: kattins ide!

balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!'; });
Csökkentse költségeit ! Növelje fénycsövei élettartamát, csökkentse áramfogyasztását egyszerre. www.energiatakarekos.com

Kopatsy Sandor gondolatai

Legidősebb közgazdász-gondolkodó irásai a múltról és máról.

Friss topikok

  • Urban Gorilla: A 18. Szazadban Kossuth meg meg sem szuletett. (2011.03.02. 22:43) Kossuth megítélése
  • syncumar: A rendszerváltás jelentős járulékos bűne, hogy megszakította a cigányság integrálásának a folyamat... (2011.02.23. 19:33) Deformálodott demográfia
  • Mr.Moonlight: Azt hiszem nyilvánvaló hogy a világ túlnépesedése korlátlanul nem folytatódhat. Az erőforrások kim... (2011.02.20. 09:19) A világ legnagyobb problémája a túlnépesedés
  • syncumar: Sajnos, ez az elképzelés is csak kormányzati akarattal és a megvalósítás lehetőségének biztosításá... (2011.02.19. 22:14) Haltermelés
  • UNIOHID.hu: "Semmi sem jelent több biztosítékot a jelenleg dolgozók öregkori ellátására, mint a minél képzette... (2011.01.03. 16:09) A nyugdíjak fedezete

Mi az igazság a cigánysággal

2009.11.17. 16:59 Kopatsy Sandor gondolatai

 

Kopátsy Sándor                  PD                  2009-11-16
 
MI AZ IGAZSÁG A CIGÁNYSÁGGAL
 
Nem először káromkodok, és fütyörészek, amikor a cigányság jogvédőivel találkozom. Eleve káromkodok, mert Somogyban születtem, és Adyval hozzá fütyörészek, mert mint csináljon az ember, ha találkozik hazája tragikus butaságával.
A cigányság húsz éves munkátlanságát létrehozó liberális polgárok számára hetek óta vezető téma, hogy mit mondott egy borsodi teleülés meggondolatlan polgármestere a terhes cigány nőkről, és a nemzetközi zsidó tőkéről. Az ország leendő miniszterelnökétől a liberális televízió riporternője azt kérdi, miért nem határolódik el ettől, a pártjához tatozó polgármesterről. Azt szeretné bizonyítani, hogy aki számára az elhatárolódás nem elsőrendű kérdés, az nemcsak fasiszta, hanem ennek az antiszemita változata.
A liberálisok még abból sem tanulnak, hogy a cigány- és a zsidó-kérdésben tanúsított hisztérikus érzékenyégül nagy szerepet játszott abban, hogy húsz év alatt a politikai támogatottságuk a tizedére csökkent, ugyanakkor a szélsőjobb nekik köszönheti a hitelen támadt népszerűségét.
Ők tették a rendszerváltás során munkanélkülivé szinte az egész cigányságot, és húsz éve semmit sem tettek ennek orvoslása érdekében. Nekik kellene tudni, hogy ennél nagyobb bűnt nem lehet elkövetni egy viszonylag leszakadt, más kultúrájú etnikummal szemben. Ahogy bűnük gyümölcse beérett, jelentkezett a közvélemény cigányellenessége. Ezen most háborognak. Azt sem bántják, hogy ennél jobban semmivel sem ronthatják a máris teljesen elrontott választási esélyükön. Mégsem akad köztük senki, aki erre a közismert tényre felhívná a figyelmüket. Ezt a viselkedésüket tartom érthetetlennek.
Az antiszemitizmus minden jelentkezésére való túlreagálásukat érhetőnek, de nem kevésbé önrontónak tartom. Azt a nem zsidó magyarságnak tudni kellene, hogy a magyar zsidóság túlérzékenysége indokolt. Ezt a mi velük szemben elkövetett bűnünk indokolja. Mégis arra kérem őket, hogy igyekezzenek jogos sérelmeiket minél nagyobb türelemmel kezelni. Van ugyan a magyar társadalomban is antiszemitizmus, de ez soha nem volt olyan veszélytelen, mint az EU tagságunk óta.
Veszélytelen, de bűnös, és egyre hangosabb. De hangossá a magyar zsidóság cigánykérdésben elfoglalt, ostoba viselkedése tette, és teszi azzá.
A magyar közvélemény egyre hangosabb cigány ellenességét a közvélemény egészséges reflexének tartom. Állítom, de nem tudom bizonyítani, mert a hazai liberális politikai erők nem hajlandók lehetővé tenni, hogy tisztán lássunk. Ahhoz, hogy a cigánykérdésről vitatkozni lehessen, arra lenne szükség, hogy ismerjük a rájuk vonatkozó adatokat. Még az sem tudhatjuk, hogy hányan vannak, milyen gyorsan szaporodnak, menyire vannak kizárva a társadalmi munkamegosztásból, milyen a bűnözési arányuk, a gyerekeik iskolázottsága,
Amit Molnár Oszkár a terhes cigányasszonyokról mondott, azt itt a megyében, sok ezren mondták. Az, hogy igaz, vagy nem adatok bizonyítják. Adatokat keresve sem találtam. Nem is reménykedtem, pedig egyszerű lerendezni ezt a rágalmat, ha közlik az egészségügyi hatóságok a tényeges adatokat.
Eddig csak azt olvastam a liberális újságokban, hogy ez aljas, rasszista rágalom. Természetesen adatok nélkül. Ma végre, egy hetilapban olvasom, hogy Borsod és Szabolcs megyében az ilyen szülések száma az országos átlag kétszerese.
Káromkodtam és fütyörésztem.
Ha ez igaz, akkor, a feltételezésem szerint, a cigányságban négy-ötszörös. Az ugyanis nem valószínű, hogy a két megyében a nem cigány anyák is ilyent követnének el. Márpedig, ha feltételezésem megállja a helyét, akkor köszönettel tartozunk Molnár Oszkár polgármester úrnak, hogy végre valaki kimondta, amit a megyében évek óta hallok. Nem ő, azok a bűnösek, akik az ilyen tényeket elhallgatják, még bűnösebbek azok, akik ezt a nyilvánosság számára elérhetetlenné tevő adatvédelmi törvényeket hozták.
Ezt ismerte fel a tárgyban illetékes adatvédelmi biztos, és az adatok gyűjtését lehetővé tevő törvényjavaslatot tervez. Zúdul is rá a bírálat. Hogyan képzelik, hogy valakinek az etnikumát nyilván lehet tartani, Még megkérdezni is bűn.
Az angolszász liberalizmus magyar bajnokai olvassák el a The Economist legújabb számát. Abban a 18 év alatti szüléseket Fehér, fekete és spanyol bontásban. Eszükbe sem jut, hogy az adatok gyűjtése sérti a személyiségi jogokat. Ezelőtt huszonöt évvel, éppen az Egyesült Államokban tartózkodtam, amikor a nagyszülők etnikai, nemzeti hovatartozása alapján vizsgálták, hogy melyik nemzet, etnikum, unokái hol tartanak.
A felmérésből kiderült, hogy a legsikeresebb etnikum az európai zsidóság volt. Az európaiak között gyengén vizsgáztak a háborút követő magyar bevándorlók, tehát az úri középosztály. Ellenben nagyon jól az 56-os fiatalok. Az ázsiai bevándorlók között kiemelkednek a konfuciánus kultúrához tartozók, a japánok, a koreaiak és a kínaiak. Senki sem háborgott a leleplező adatok felett.
Nekünk nem a neoliberális angolszász gazdaságpolitikát kellene majmolnunk, hanem az észak-amerikai etnikumokkal szembeni nyíltságot.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Csökkentse költségeit ! Növelje fénycsövei élettartamát, csökkentse áramfogyasztását egyszerre. Van megoldás:www.energiatakarekos.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kopatsysandorgondolatai.blog.hu/api/trackback/id/tr751532231

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Molnár Oszkár rasszista 2009.11.18. 11:51:57

Az a csávó, aki egy demokráciában megengedhetetlen kijelentéseket tesz, a friss hírek szerint újra képvieslő lesz - elég jó eséllyel. És ne legyenek kétségeink a felől, hogy egy nem éppen a belső demokráciájáról híres pártnál ez miként szavazódott meg....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása