Csökkentse áramköltségét

Csökkentse áramköltségét, növelje fénycsövei élettartamát: kattins ide!

balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!'; });
Csökkentse költségeit ! Növelje fénycsövei élettartamát, csökkentse áramfogyasztását egyszerre. www.energiatakarekos.com

Kopatsy Sandor gondolatai

Legidősebb közgazdász-gondolkodó irásai a múltról és máról.

Friss topikok

  • Urban Gorilla: A 18. Szazadban Kossuth meg meg sem szuletett. (2011.03.02. 22:43) Kossuth megítélése
  • syncumar: A rendszerváltás jelentős járulékos bűne, hogy megszakította a cigányság integrálásának a folyamat... (2011.02.23. 19:33) Deformálodott demográfia
  • Mr.Moonlight: Azt hiszem nyilvánvaló hogy a világ túlnépesedése korlátlanul nem folytatódhat. Az erőforrások kim... (2011.02.20. 09:19) A világ legnagyobb problémája a túlnépesedés
  • syncumar: Sajnos, ez az elképzelés is csak kormányzati akarattal és a megvalósítás lehetőségének biztosításá... (2011.02.19. 22:14) Haltermelés
  • UNIOHID.hu: "Semmi sem jelent több biztosítékot a jelenleg dolgozók öregkori ellátására, mint a minél képzette... (2011.01.03. 16:09) A nyugdíjak fedezete

A szélsőjobb ellen csak a cigányság foglalkoztatása a megoldás

2009.07.14. 14:23 Kopatsy Sandor gondolatai

 

Kopátsy Sándor                EP                    2009-07-14
 
A SZÉLSŐJOBB ELLEN CSAK A CIGÁNYSÁG FOGLALKOZTATÁSA MEGOLDÁS
 
A rendszerváltás óta folytatott foglalkoztatáspolitika vezetett oda, hogy eltűnik az SZDSZ, meggyengül az MSZP, és erőre kap a Jobbik. Amíg a cigányság gyakorlatilag ki van zárva a társadalmi munkamegosztásból, a legális jövedelemszerzésből, addig szélmalomharc a cigányellenesség feletti botránkozás, a Magyar Gárda betiltása, a Jobbik térnyerése elleni háborgás.
Az okot kell megszűntetni, nem az okozat ellen háborogni.
Ami a legutóbbi EU választáson történt, azt vissza kell vezetni a cigányellenes hangulatot kialakító okra. Ez pedig az a gazdaságpolitika, melyeik nem számolt azzal, mivel fog járni a cigányság munkanélkülisége. A liberális közgazdászok csak azt látták, hogy sok a veszteséges vállalat, de azt nem, hogy azokat csak akkor szabad elállítani, ha helyettük már készen áll a nála kevésbé veszteséges belépése. Ők azonban abból az ostobaságból indultak ki, hogy a liberális piac a meggondolatlanul megszűntetett másfél millió munkahelyet szinte azonnal létrehozza. Ennek természetesen nem volt realitása. Nemcsak azért mert a kormányzatok szinte semmit nem tettek annak érdekében, hogy a képzetlen, iskolázatlan munkaerőt a piac felvegye. Olyan munkaügyi szabályozást vezettek be és tartanak életben, ami mellett a képzetlen, tartósan a munkától leszokott munkaerő foglalkoztatása reménytelen.
A liberális közgazdászoknak az eszükbe sem jutott, hogy a másfélmillió megszüntetett munkahely a nem cigány munkaerő alsó harmadában társadalmilag tűrhetetlen mértékű munkanélküliséget jelent. A cigányság számára pedig szinte a munkaerőpiacra való bejutás teljes reménytelenségét.
A liberális politikusok, gyakorlatilag az egész SZDSZ, és az MSZP hangadó liberális szárnya, ugyan egyre hangosabban háborgott a cigányellenesség erősödése felett, de nem tettek semmit, hogy ennek objektív okát megszüntessék. Ezek az urak abban a hitben éltek, és élnek ma is, a lelkiismeretüknek elég, ha a cigányság alamizsnát, családi pótlékot és segélyeket kap.
A legális jövedelemszerzés két évtizedes hiánya egyre inkább megtette a hatását. A cigányság egyre inkább természetesen vette, hogy munka nélkül is eltartják. Felismerte a gyermekvállalásból származó előnyt, és a hatóság által engedélyezett tolvajlások lehetőségét. A nem cigány lakosság egyre szélesebb korében terjedt el a munkátlanság feletti felháborodás, a cigány etnikum nagyon gyorsa szaporodásának veszélye, és a kisemberek vagyonbiztonságának összeomlása.
Mindhárom ok nagyon is reális, legfeljebb ebben nem a cigányság, hanem a liberális politikusok a hibásak. Ők hozták létre, és tartották fent máig, azt a helyzetet, amiben e három jelenség szükségszerűen létrejön.
Vegyük csak sorba.
A legális munkajövedelem nélküli tartós megélés lehetősége.
Beteg az a társadalom, amelyik elnézi, hogy a munkaképesek legális munkavállalás nélkül tömegesen, tartóan megélhetnek. Legfeljebb azt kellene elvárni, hogy a társdalom haragja ne a munkátlanokra, hanem zavarják el azokat, akik ezt az állapotot létrehozták. Úgy látszik, hogy a liberális gazdaságpolitikai befolyásnak jó időre vége szakadt. Csak reménykedni lehet abban, hogy a kétharmados Fidesz meg fogja oldani a cigányság munkára fogását. Olyan munkavállalási feltételeket teremt a képzetlen, tartósan munkanélküliek számára, ami mellett megszüntethető a cigányság munkátlansága.
A cigányság nagyarányú gyermek vállalása.
Ez a félelem sem alaptalan. Csak olyan adatot ismerek, amelyik csak a cigányság kisebb felére vonatkozik, azokra, akik romának vallják magukat. Ezek gyermekvállalása háromszorosa a nem cigány lakosságénak. (Számos esetben vetettem fel, hogy a cigányságra vonatkozó adatok hiányoznak, ezek gyűjtése gyakorlatilag tiltott, ezért szabadon terjednek a ténylegesnél is okkal rosszabb feltételezések.)
Minden etnikum természetes reflexe, hogy védekezik az őket visszaszorító etnikai terjeszkedés ellen. A magyar államnak természetes kötelessége lenne az olyan gyermekvállalási politika, ami ezt megakadályozza. Különösen akkor, ha olya etnikumról van szó, amelyeik az átlagnál sokkal kevésbé gondoskodik a gyermekei neveléséről, iskoláztatásáról, amelyeikben a gyerekekből az átlagosnál lényegesen gyengébb minőségű munkaerő válik.
Ez esetben sem a cigányság demográfiai terjeszkedésétől való aggódás a bűn, hanem az a politika, melyeik ezt a veszélyt keltette, kelti.
A KISEMBEREK VAGONBIZTONSÁGÁNAK HIÁNYA
Engem még azt tanították az iskolában, hogy az Árpád-házi királyaink azzal védekeztek az elharapózó tolvajlások ellen, hogy egy tyúk ellopás is csonkítással járt. A mi liberális kormányaink ezzel szembe legalizálták a megélhetési tolvajlást. Húsz ezer forintig a megkárosítás ellen nem lének fel a hatóságok. Jó lesz, ha végre kikerülnek a hatalomból azok a politikusok, akik ilyen törvényeket hoznak. Ezeknek már régen nem volna ott a helyük. Ezek még azt sem tudják, hogy a húszezer forint az ország a lakosság négyötödének nagy pénz, a kilencvenkilenc százalékának pedig sok bosszúság.
E törvényhozóknak a műveletlenségére vall, hogy nem ismerik a cigánykultúrát, amiben a lopás nem bűn, hanem virtus. Ez ellen türelemre van szükség, de biztatásra nem. Márpedig a liberális politikai elit a védelmükre kel, a kisebb lopást megélhetési reflexszel magarázza.
Természetesen, korunkban szó sem lehet a csonkításról, még a szigorú büntetésről sem. De az okát, a két évtizedes munkátlanságot meg kell szüntetni, és a létrehozóit tartósan el kell tiltani a politikai hatalomtól.
A Magyar Gárda és a Jobbik ellen nincs erkölcsi alapjuk az elitélésre azoknak, akik létrehozták azokat a körülményeket, amelyeikben minden egészséges társadalom az ilyen szélsőségektől sem riad vissza.
A Magyar Gárda és a Jobbik csak addig élvez jelentős társadalmi támogatást, ameddig olyanok vannak még mindig hatalmon, akik elvetették az ilyen sárkányok fogait.

Szólj hozzá!

Csökkentse költségeit ! Növelje fénycsövei élettartamát, csökkentse áramfogyasztását egyszerre. Van megoldás:www.energiatakarekos.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kopatsysandorgondolatai.blog.hu/api/trackback/id/tr551245841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása