Csökkentse áramköltségét

Csökkentse áramköltségét, növelje fénycsövei élettartamát: kattins ide!

balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!'; });

Kopatsy Sandor gondolatai

Legidősebb közgazdász-gondolkodó irásai a múltról és máról.

Friss topikok

  • Urban Gorilla: A 18. Szazadban Kossuth meg meg sem szuletett. (2011.03.02. 22:43) Kossuth megítélése
  • syncumar: A rendszerváltás jelentős járulékos bűne, hogy megszakította a cigányság integrálásának a folyamat... (2011.02.23. 19:33) Deformálodott demográfia
  • Mr.Moonlight: Azt hiszem nyilvánvaló hogy a világ túlnépesedése korlátlanul nem folytatódhat. Az erőforrások kim... (2011.02.20. 09:19) A világ legnagyobb problémája a túlnépesedés
  • syncumar: Sajnos, ez az elképzelés is csak kormányzati akarattal és a megvalósítás lehetőségének biztosításá... (2011.02.19. 22:14) Haltermelés
  • UNIOHID.hu: "Semmi sem jelent több biztosítékot a jelenleg dolgozók öregkori ellátására, mint a minél képzette... (2011.01.03. 16:09) A nyugdíjak fedezete

Amit szabad Jupiternek, azt tiltják az ökrök

2009.07.24. 09:48 Kopatsy Sandor gondolatai

 

Kopátsy Sándor                   EP                 2009-07-15
 
AMIT SZABAD JUPITERNEK, AZT TILTJÁK AZ ÖKRÖK
 
Ma már csak az ökrök nem látják, hogy a magyar politikai struktúra átrendeződésének az elsődleges oka a cigánykérdés megoldatlansága. A cigányság kiszorítása a társadalmi munkamegosztásból a liberális politikai megbocsáthatatlan bűne, amiért bűnhődik. Ez a bűnük termett táptalajt a közép-jobb példátlan támogatásához, a kétharmados többségéhez, és a szélső-jobb jelentős politikai szerephez-jutásához.
Mára a magyar társadalom szerkezetének megfelelő politikai struktúra kialakulásának elsődleges feltétele, hogy a cigányságot bevonjuk a társadalmi munkamegosztásba.
A magyar cigányságnak a rendszerváltás során kialakított, és az óta fenntartott munkátlansága ugyan katasztrofális, de a hatalom ezt a helyzet nemcsak fenntartotta, hanem megtett mindent annak érdekében, hogy arról a társdalomnak reális képe ne lehessen. A reális képalkotás lehetőségét elzárták, ezzel annál is rosszabb kép alakulhatott ki a magyar társadalomban. A rémképek felerősítették a nem cigány magyar társadalom jobbra tolódását, a liberális politikai indulatos elutasítását.
A magyar cigányságról alkotott kép egyre torzabbá vált, mert a közvélemény a negatívjelenségeket felnagyítva, a pozitíveket pedig figyelmen kívül hagyva látja.
A hazai liberális politikusok számára az Egyesült Államok az eszmei példa, azaz a Jupiter. Ott azonban az etnikumok viselkedését kezdettől fogva mérik, figyelik, és a tények alapján hasznosítják.
Ma került a kezembe egy tudományos felmérés, ami az önkéntes öregkori megtakarítást vizsgálja nyugat-európai, ászai, afrikai és spanyol bontásban. Kiderül, hogy e három etnikai csoport jelentősen eltérő módon él ezzel a támogatott megtakarítási lehetőséggel. Ebből kiderül, hogy az ázsiai eredetű amerikaiak a legtakarékosabbak, a spanyolok és az afrikaiak pedig az átlagnál lényegesen kevésbé.
Ez őket nem lepi meg, mert tömegével találkoznak hasonló anyagokkal. Tudják, hogy a börtönökben lévők esetében épen fordított az arány. Ezt tudják, mégsem beszélnek néger bűnözésről. Egyszerűen ezt is természetesnek tartják. Azt is tudják, hogy iskolázottságban, tanulmányi eredményekben éppen fordított a helyzet, óriási az ázsiaiak fölénye.
Huszonhárom éve Amerikában jártam, és akkor publikáltak egy felmérést a 20. századi bevándorlások eredményéről. Méghozzá államokra, etnikumokra és bevándorlási hullámokra bontva. Ebből kiderült, hogy a legjobban a második világháborút követő zsidó bevándorlók szerepeltek. Őket követték a távol-keletiek és az 56 után bevándorolt magyarok. A latin-amerikai bevándorlók hátul álltak. Ezekkel egy szinten szerepeltek az 1945 utáni magyarok is. Számomra emlékezetes maradt, hogy a két magyar bevándorlási hullám eredménye között mekkora volt a különbség. 45 után az urak, 56 után az egyetemi, illetve már diplomás fiatalok voltak a jellemzők.
A magyar szélsőjobb joggal hivatkozik arra, hogy az Egyesült Államokban nemcsak szabad, de társadalmi kötelesség az etnikumok viselkedésének figyelemmel kisérése, és Izraelben számon tarthatják az arabokat, Magyarországon azonban tilos a cigányokat. Ezzel szemben nem lehet ellenérv.

Szólj hozzá!

Csökkentse költségeit ! Növelje fénycsövei élettartamát, csökkentse áramfogyasztását egyszerre. Van megoldás:www.energiatakarekos.com

A bejegyzés trackback címe:

https://kopatsysandorgondolatai.blog.hu/api/trackback/id/tr521264534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.